Onderhoudsadvies

De ZORGPLUS LightSlide schuifdeuren laten zich het best reinigen met een zacht reinigingsmiddel. Men dient de deur hiervoor af te nemen met een vochtige doek (dit eventueel herhalen) en vervolgens na te wrijven met een schone droge doek.

Potlood-, pen-, en viltstiftstrepen dient men te verwijderen met een gum.

Gebruik van geconcentreerde reinigingsmiddelen en oplosmiddelen (terpentine of wasbenzine) kan de toplaag aantasten. Indien dit door sterke vervuiling toch noodzakelijk is, dan dient het contact met de toplaag zo kort mogelijk te zijn, waarna het oppervlak altijd met een vochtige doek moet worden gereinigd, om vervolgens na te wrijven met een schone droge doek.

Let op: er mogen beslist geen schurende schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij gebruik van schoonmaakmiddelen altijd de voorschriften van de desbetreffende fabrikant.

Bij vochtig reinigen van de vloer onder de deur, dient de vloer direct te worden drooggemaakt om absorbtie van water door de deur te vermijden. Vochtige ruimtes met binnendeuren (b.v. badkamers) moeten regelmatig geventileerd worden.

Het railsysteem mag uitsluitend gereinigd worden met schoonmaakmiddelen welke de corrosiebestendigheid van het railsysteem niet nadelig beinvloeden.

Eventueel is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten, waarbij de systemen door onze eigen monteurs een jaarlijkse algehele controle ondergaan.